spoon

Ayam Panggang Kecap (Ungsbakad kyckling med söt sojasås)

Category: ,

Sommaren kommer då är det dags att grilla. Korv, kyckling, kött eller grönsaker passar bra. Men det regnar mycket nuförtiden och det gör att det är omöjligt att grilla ute. Så varför provar inte ugnsbakad kyckling med söt sojasås?


Det här receptet fick jag från en av kvinnorna som lagade mat till min bröllopsfest. Hon är väldig duktig på att laga mat. Här ar ingredienserna.

1 kg kycklingklubbor
5 klyftor vitlök
1 rödlök
5 kemiri
1 tsk vitpeppar
1 tsk salt
0,5 tsk flytande honung
2 msk söt sojasås
1 tsk farin socker
1,5 dl vatten

Gör så här:
  • Mosa vitlökar, rödlök och kemiri. 
  • Fräs kryddblandningen i en wok eller gryta med lite olja tills den luktar gott.
  • Lägg in kycklingen och rör om. Tillsätt andra kryddorna och vatten. koka tills klubborna är mjuka.
  • Sätt ugnen 250 grader. 
  • Lägg kycklingen i en bakplåt. Ställ bakplåten in i övre delen av ugnen i ca 15 minuter.

Comments (2)

vad är kemiri? finns det i vanliga affären

Kemiri är en typ av nöt som används i matlagning. Den kan inte ätas vanligt som andra nötter. Jag har skrivit om den och lagt bilden på sidan om kryddor, men tyvärr att man kan köpa varken i vanliga affären eller asiatiska affären. Men du kan byta den mot mandel eller cashewnötter.

Skicka en kommentar

Här kan ni kommentera eller fråga mig.